Article

LT

Van boerkini-verbod naar boerkini-gebod ?

ID: 201510051405

Er is een intellectualistische discussie aan de gang tussen professoren. Waarover? Of we nu al dan niet een boerkini-verbod mogen uitvaardigen in zwembaden. Herman Van Goethem is van mening dat als we nu de boerkini verbieden, we in de toekomst geen verzet zullen kunnen aantekenen tegen een boerkini-gebod, wanneer orthodoxe moslims de meerderheid gaan vormen.
'Een boerkini-verbod houdt een verplichting in om naakter te zwemmen dan zijzelf willen', aldus Van Goethem.
In die redenering mag het zwembadreglement mij ook niet verbieden naakt te gaan zwemmen. Ik mag toch niet verplicht worden om gekleder te gaan zwemmen dan ikzelf wil. Of zie ik dat verkeerd?

Etienne Vermeersch heeft ons een tijdje geleden al gewaarschuwd voor de professoren met het opgestoken vingertje.

Professoren hebben over het algemeen een privé-zwembad in hun tuin, vlak naast hun ivoren toren. Zij kunnen het dus stellen zonder publieke zwembaden.

Het wordt stilaan vervelend dat de leden van de upper-class de normen uitzetten waaraan zijzelf zich niet houden. Ook belastingen zijn daar een voorbeeld van: jullie gaan hier de belastingen betalen, wij gaan in het G.H. Luxemburg een deal sluiten met het ruling-comité.

Nog een voorbeeld? Op de snelweg richting Nice/Cannes wordt een Ferrari geflitst tegen een snelheid van 210 km/uur. Wanneer de pro justitia in de bus van de overtreder - een steenrijke Fransman, gedomicilieerd in Zwitserland en met een jacht dat vaart onder de vlag van de Kaaimaneilanden - belandt, roept die zijn Indische matroos bij zich. Die moet verklaren dat hij achter het stuur van de Ferrari zat. De baas zou de boete dan betalen. Niet akkoord, dan is daar de loopplank. Bovendien gaan er dan dezelfde dag duizend e-mails de deur uit naar alle vrienden. Nooit meer werk op een jacht.