Article

LT

... OF HOE ACCURAAT TELENET TEWERK GAAT. ... OF HOE MEN DE HOMOGENITEIT VAN HET VLAAMSE GRONDGEBIED VERKWANSELT.

ID: 199711190938

Memo van het telefoongesprek met de Stadssecretaris van Landen, Koen Snijders, dd. 19971119.
... OF HOE ACCURAAT TELENET TEWERK GAAT.
... OF HOE MEN DE HOMOGENITEIT VAN HET VLAAMSE GRONDGEBIED VERKWANSELT.

Pro memorie: PBE bedient het grootste deel van Landen-fusiegemeente.
Brutélé is actief in de centrumgemeente. Landen heeft met Brutélé een contract tot 2010.

Landen vreest met zijn centrumgemeente volledig buiten Telenet te vallen.
Verstandhouding tussen PBE en Brutélé is compleet zoek: "Coulst (hoofdir. PBE kan het bloed van Brutélé wel drinken".
PDW had op het kabelcongres in Dublin reeds verklaard dat hij bereid zou zijn om met PBE een ruil aan te gaan: Landen tegen Chastres en Villers-la-Ville.
Deze twee gemeenten hebben via hun burgemeesters echter persoonlijke banden met PBE en willen niet weg bij PBE. Pierre de Wergifosse is nu bereid om Landen los te laten, ook zonder ruil (maar niet gratis).
Snijders zegt dat Landen door niemand erkend wordt: niet door de VKK en niet door Telenet. Telenet heeft nooit contact gezocht met Landen (toch een Regie en juridisch een kabelmaatschappij).
KS heeft van PDW, tevens voorzitter van RTD, moeten vernemen dat op 19971017 de VKK officieel werd opgericht. Toen werd echter een tactische fout begaan: aangezien Brutélé de operator is voor de Regie Landen had het schepencollege er niet beter op gevonden dan PDW volmacht te geven om de Regie Landen (enkel voor de stichting) te vertegenwoordigen binnen de VKK. Toen PDW op 19971017 opdaagde op de stichtingsvergadering van de VKK kunt ge u de consternatie inbeelden: de nationale voorzitter is aanwezig op de stichting van een scheurgroep!!!
Snijders heeft aan PBE en aan Brutélé gevraagd om tegen eind november hun standpunten tegenover band Brutélé-Landen / Landen-PBE kenbaar te maken.
Hij houdt ons op de hoogte.
Men noteert wel dat, althans volgens Snijders, de winstuitkering per abonnee bij Brutélé 4x hoger ligt dan bij PBE.
Terloops: vroeger was de technische support van Brutélé erbarmelijk, nu is dat veel beter geworden; een technicus is 8 uur per dag aanwezig in Landen.
Tenslotte nog dit: Snijders denkt in de richting van een verkoop van het gehele netwerk aan PBE; "dat zou nog geld voor de gemeente opbrengen ook", aldus KS.

>>> vergelijk deze situatie met die van Voeren.

LT/19971119