Article

DS

Poperinge krijgt archief Wekelijkse Nieuws

ID: 200404032815

03 APRIL 2004 OM 00:00 UUR | (ahp)
POPERINGE - Het stadsbestuur van Poperinge neemt het hele archief van het weekblad het Wekelijkse Nieuws over van de uitgever Roularta Media Group. Daarover hebben het stadsbestuur, Roularta en de voormalige uitgever van het weekblad, Herman Sansen, een akkoord bereikt.

De stad Poperinge krijgt het hele archief, met alle kranten en edities van het Wekelijkse Nieuws sinds 1904 in bruikleen. Ook 150.000 foto's, de bedrijfsboekhouding tot en met 1993, maquettes, microfilms, letterblokken en kleine druktoestellen zijn in de overeenkomst opgenomen.

Na een grondige inventarisatie zullen de Roularta Media Group en het stadsbestuur overleggen welke delen van het archief naar de kantoren van het mediabedrijf worden overgebracht. De rest is na ontsluiting onder bepaalde voorwaarden toegankelijk voor de bezoekers van het stadsarchief.

Het stadsbestuur heeft een projectsubsidie van bijna 50.000 euro aangevraagd. Het geld zal gebruikt worden om het materiaal te klasseren en te archiveren. Daarvoor wil de stad een persoon voor een jaar aanwerven.

(ahp)