Article

persbericht RMG

Marie-Therèse De Clerck (92) overleden. R.I.P.

ID: 201804170488

17 april 2018
In de nacht van maandag op dinsdag overleed in Moorslede Mevrouw Marie-Therèse De Clerck, echtgenote van Dr. Jur. Willy De Nolf. Dat deelt de familie De Nolf mee. Mevrouw De Nolf werd 92 jaar en is medestichter van de NV Roularta. In 1954 richtte zij samen met haar echtgenoot, voorheen advocaat aan de balie van Kortrijk en overleden in 1981, de vennootschap op. Die omvatte in eerste instantie De Roeselaarse Weekbode en Advertentie, het eerste een betalend weekblad, het tweede een gratis huis-aan-huis bedeelde krant.

Uit de Weekbode kwam later de Krant van West-Vlaanderen. Uit Advertentie ontstond de groep E3, later De Streekkrant en de Roularta-afdeling Gratis Pers, op de dag van vandaag Roularta Local Media. In 1971 stond Mevrouw De Nolf mee aan de wieg van het eerste nieuwsmagazine van het land en na Knack Magazine richtte zij mede Trends op.

Mevrouw De Nolf was vanaf de pioniersjaren en decennia lang binnen Roularta verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en de infrastructuur van het bedrijf. De drie grote vestigingen van Roularta Media Group (Roeselare, Zellik en het Brussels Media Centre) dragen haar signatuur.

Mevrouw De Nolf laat twee kinderen, acht kleinkinderen en eenentwintig achterkleinkinderen na. Haar kinderen Rik en Caroline huwden met Lieve en Leo Claeys, de jongste kinderen van Louis Claeys uit Zedelgem. Rik en Leo zouden 25 jaar lang samenwerken als afgevaardigd-bestuurders terwijl Mevrouw De Nolf, na de vroegtijdige dood van haar echtgenoot in 1981 voorzitter was van de groep tot in 1998. Daarna trok zij zich geleidelijk terug uit het actieve beleid van de onderneming. Haar zoon Rik De Nolf werkte van 1972 tot eind 2015 als CEO van het bedrijf en is nu Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Land: BEL