Article

LT

Paus Franciscus over pedofiele priesters: 'zij laten zich tot slaven maken van hun menselijke zwakheid, of van hun eigen ziekte, en worden zo een instrument van Satan'

ID: 201902270313

Voilà, Satan - niet de in gewijde gewaden gehulde pedofielen - heeft schuld aan de hele rotte boel.
We waren weer even vergeten dat Lucifer, Belzebub, Satan er is om het slechte op te projecteren. Satanneke even afstoffen en hij mag weer opdraven.
Maar wat doe je dan met diegenen die hun ogen sloten voor de kwalijke invloeden van genoemde Satan ?
Waarschijnlijk waren die oversten overrompeld door een diep christelijk geïnspireerd medelijden met de instrumenten van Satan. Want in dit verhaal van Rome worden de daders 'first degree' slachtoffers en zijn er rand-slachtoffers.
De kind-slachtoffers zijn eigenlijk door Satan misbruikt.
Einde verhaal ?!

Je kan natuurlijk ook een andere weg opgaan: de kleintjes hadden er maar niet zo schattig moeten uitzien, dan was er niets gebeurd. Zoiets als het verkrachte meisje dat een te kort rokje droeg en daardoor de verkrachting had uitgelokt.
De onweerstaanbare drang, weet u wel.
In de geschiedenis is het ook wel voorgevallen dat de kinderen, de meisjes of de vrouwen werden bestempeld als nietsontziende verleiders en verleidsters. Toen waren zij de instrumenten van Satan en daar kon een gewone sterveling nooit tegenop. Een heks bijvoorbeeld was slechts een vermomde Satan. Naargelang waarvoor je hem nodig hebt, haal je een grijnzende Satan in gepaste 'outfit' uit de kast. Bepaalde strekkingen binnen de islam hebben er iets geheel anders op gevonden: zij duwen hun vrouwen in een alles bedekkende 'outfit'.


De verhalen van instituten en machthebbers, die in het nauw gedreven zijn, ronken van verzinsels. Normaal ook, de RKK hangt al sinds haar ontstaan aaneen van nonsens, halve waarheden, hele onwaarheden en loze beloften.


de gehele tekst van de toespraak in het Frans, niet beschikbaar in het Nederlands