GOODWIN Jan

De tol van de eer - Vrouwen in fundamentalistische landen verkeren in levensgevaar (vertaling van Price of Honor - 1995)

2de druk. Ondertitel: een boek dat woedend maakt!
Paperback, in-8, 318 pp. Bespreekt de situatie van de vrouw in volgende moslim-landen (islam): Pakistan, Afghanistan, Iran, Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Saoedi-Arabië, Irak, Jordanië, bezette gebieden Israël, Egypte. AANBEVOLEN
Van de backcover:
Pakistan. Ahmedi, zojuist grootmoeder geworden, wordt gearresteerd omdat ze een kamer heeft geweigerd te verhuren aan een politieman. Ze wordt opgesloten en door meer dan vijftig politiemannen op alle mogelijke manieren verkracht. Weken later wordt ze beschuldigd van zina, seks buiten het huwelijk. Dit is de gebruikelijke beschuldiging die verkrachtingsslachtoffers in Pakistan ten laste wordt gelegd. Op dit 'vergrijp' staat tien jaar gevangenisstraf en honderd zweepslagen. Vijf jaar na dato wordt ze nog steeds behandeld voor de ernstige gevolgen van de mishandelingen.
Saudi-Arabië Vrouwen worden als baby's behandeld, alsof ze geen verstand hebben. Zelfs de meest intelligente vrouw wordt te verstaan gegeven dat ze niet voor zichzelf kan zorgen: ze is er simpelweg niet toe in staat. En een vrouw die ongehoorzaam is, kan net als ongedierte zonder enig probleem worden gedood.
Egypte/Soedan. Om te voorkomen dat vrouwen ook maar enig seksueel genot ervaren, worden bij vele zeven-of achtjarige meisjes alle schaamdelen weggesneden, waarna de randen van de wonde aaneengehecht worden. Na het huwelijk wordt de vagina door de echtgenoot met brute kracht geopend, dikwijls met een mes.

GOODWIN Jan@ wikipedia

€ 15.0