Search our collection of 12.065 BOOKS

Author
Title
Publisher
Keywords
Booknr

Search our 2.820 News Items

INDEX AUTHORS


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We found 5 books

We found 0 news item(s)

ANTHIERENS Johan
Tricolore Tranen, Boudewijn en het augustus verdriet
Pb, 100 pp., met cartoons. Citaat (38): 'Naarmate het socialisme zich van de kleine man ontdoet, ploetert het in een brak vaarwater van pakten en combines met de rechterzijde, met als onderpand de eigen geloofwaardigheid.'
€ 10.0

BUY

ANTHIERENS Johan
Het Belgische domdenken. Smaadschrift.
Pb, 74 pp. Een beeld van België als gemoedelijke dictatuur. De monarchie krijgt er van langs in dit smaadschrift. België is een politiek pretpark. Over de lijdzame Belg, over Wilfried Martens, over het bezoek van de paus, over België als wasautomaat voor zwart geld. Het taalgebruik van deze tedere anarchist is verfrissend poëtisch. J.A. gunt ons een blik op zijn manier om naar de dingen te kijken, bijvoorbeeld op het blijkbaar ingestudeerde handenspel tussen Boudewijn en Fabiola tijdens de kersttoespraak. Spitant, sprankelend boekje ! Als u het elders goedkoper vindt, koop het dan daar; wij scheiden er moeilijk van. Johan Anthierens (Machelen, 22 augustus 1937 — Dilbeek, 20 maart 2000) was een Vlaams journalist, columnist, publicist, schrijver, satiricus en tedere anarchist.
€ 10.0

BUY

ANTHIERENS Johan, DUYNSLAEGHER Patrick
Een vrouw tussen hond en wolf van André Delvaux
Paperback, kleine 4to, 133 pp., illustraties. De film werd uitgebracht in 1979.
Thema: Het Antwerpse meisje Lieve wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog verliefd op een Franstalige verzetsstrijder, terwijl haar Vlaams-nationalistische man als vrijwilliger aan het oostfront vecht. Het verhaal begint in 1940 en eindigt twaalf jaar later. Lieve is nog steeds verscheurd tussen de liefde voor twee mannen, maar ze beseft dat ze voor geen van beiden belangrijk is. Ze laat hen daarom allebei in de steek.

André Albert Auguste Delvaux (Oud-Heverlee, 21 maart 1926 – Valencia, 4 oktober 2002) was een Vlaams filmregisseur.
Johan Anthierens (Machelen, 22 augustus 1937 — Dilbeek, 20 maart 2000) was een Vlaams journalist, columnist, publicist, schrijver en satiricus.
Patrick Duynslaegher (Gent, 18 maart 1953) is een Vlaams filmcriticus die vooral voor het weekblad Knack schreef. In 2011 verliet hij Knack om artistiek directeur van het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent te worden.
€ 10.0

BUY