Search our collection of 12.063 BOOKS

Author
Title
Publisher
Keywords
Booknr

Search our 2.824 News Items

INDEX AUTHORS


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We found 4 books

We found 0 news item(s)

GHIJS Inge
Zwartboek justitie. Van halve waarheden en hele leugens.
Pb, in-8, 223 pp. Inge Ghijs (1966) is licentiate geschiedenis en werkt als redactrice bij De Standaard. Vandaag (2014) is zij chef binnenland. "Een Antwerps rechter: 'De eerste les die elke substituut op het parket van Antwerpen krijgt, is dat de haven- en diamantsector onaantastbaar zijn. Er was een zaak van wapensmokkel tussen België en Israël. De procureur zei dat het parket van Antwerpen niet kon vervolgen omdat de wapens geproduceerd waren door de Luikse wapenfabriek FN. De substituut van dienst drong toch aan. Hij zei, terecht, dat het parket van de plaats waar het misdrijf is vastgesteld, ook kan vervolgen. Maar de procureur hield het been stijf. De zaak werd naar Luik gestuurd. Dan weet je natuurlijk sowieso dat ze verticaal wordt geklasseerd. Hier duikt ook de angst voor communautaire heibel op.' (53)
€ 50.0

BUY

GHIJS Inge
Vernederd, verkracht, verborgen. Huisslaven in België.


Pb, in-8, 256 pp., met bibliografie
Inge Ghijs (°1966)De strijd tegen slavernij begint in eigen land !

In Parijs ontmoette Inge Ghijs een meisje uit Togo dat als inwonend huispersoneel ware slavenarbeid moest verrichten en bovendien opgesloten en geslagen werd. 'Nooit eerder is een ontmoeting, een verhaal, zo sterk en zo lang door mijn hoofd blijven spoken', aldus de gerenommeerde journaliste van De Standaard. Ze beslist om te onderzoeken of ook in België huisslavernij bestaat.
Haar onderzoek verloopt moeizaam, want op dit fenomeen rust een groot taboe. Tot haar grote verbazing en verontwaardiging vindt Inge Ghijs uiteindelijk toch tientallen vrouwen uit de derde wereld die in ons land in onmenselijke omstandigheden moeten leven en werken: in pure armoede verzorgen zij veelal welgestelde mensen. Ondervoed en onderbetaald, vernederd en soms zelfs verkracht door hun werkgevers, leven zij zonder officiële documenten, zonder enige hoop op een betere toekomst... De politie, de inspectiediensten en hulpverleners kennen deze schrijnende problematiek nauwelijks en blijken zo goed als machteloos te staan, want de wanpraktijken spelen zich af achter gesloten deuren.

Vernederd, verkracht, verborgen is een striemende aanklacht, wil mensen wakker schudden, de uitbuiters aanklagen en de slachtoffers helpen. Inge Ghijs: 'Het is een maat voor onze beschaving. Door deze "onrechten", deze onzichtbaren te beschermen kunnen we bewijzen dat civilisatie meer is dan een dun laagje vernis.'

De pers over het thema van het boek: 'Slavernij bestaat nog steeds, ook in België.' (De Morgen), 'Honderden illegale Ecuadoranen werken als huisslaven in Belgische gezinnen.' (Het Nieuwsblad), 'Misbruiken zijn schering en inslag.' (Wereldsolidariteit).)

€ 20.0

BUY

GHIJS Inge
100 jaar Gazet van Antwerpen
Hardcover 224 pp. 17x24,5cm Illustraties, foto's in ZW en kleur, bibliografie. Geschiedenis van de krant (3/11/1891-1991).
€ 10.0

BUY

The covers of the following books are not yet photographed

GHIJS Inge, 100 jaar Gazet van Antwerpen, Antwerpen, De Vlijt, 1991.