Search our collection of 12.066 BOOKS

Author
Title
Publisher
Keywords
Booknr

Search our 2.819 News Items

INDEX AUTHORS


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We found 3 books

We found 0 news item(s)

GREY Anthony
De baai van Tokio. Tien stormachtige dagen in 1853. (vertaling van Tokyo Bay - 1996)
Pb, grote in-8, 430 pp. Uit het Engels vertaald door Tom van Beek. Zoals vaak bij Grey balanceert hij ook in deze roman tussen feiten en fictie. In het nawoord geeft Grey een inkijk op de boeken die hij consulteerde. De historische feiten leidden tot de ontsluiting van Japan voor het Westen, een gedwongen ontsluiting weliswaar (cfr. het Verdrag van Kanagawa, 1854).
€ 10.0

BUY

GREY Anthony
Saigon. Een grootse roman over Vietnam in de periode 1925-1975 (vertaling van Saigon - 1982)
1ste druk in vertaling. Luxe-editie. Hardcover, stofwikkel, gebonden, in-8, 752 pp. Uit het Engels vertaald door J. Westerweel-Ybema. Documentaire roman. De auteur deed heel wat research om de juiste context te bieden. Het verhaal vertoont overeenkomsten met The Quiet American (1955) van Graham Greene. Anthony Grey (Norwich, England 5/7/1938) maakt duidelijk welke partijen, mechanismen en interne regels er spelen in het buitenlandse beleid van de USA: de (tijdelijke) ambassadeur met loyauteit aan de (tijdelijke) president, de (vaak langdurig) gestationeerde CIA-agents met loyauteit aan Langley, het HQ van de gestationeerde legerleiding met loyauteit aan het Pentagon, de (als lastig ervaren) nationale leiders (al dan niet democratisch verkozen). De loyauteit tussen de partijen op het terrein is steeds conditioneel en tijdelijk. Discreditering is een permanent risico voor allen. Loopt de diplomatie vast, dan biedt de CIA een passende oplossing en wordt het obstakel opgeruimd.

€ 20.0

BUY

GREY Anthony
Saigon. Een grootse roman over Vietnam in de periode 1925-1975. (vertaling van Saigon - 1982)
Pocket, 752 pp. Uit het Engels vertaald door J. Westerweel-Ybema. Deze roman is doorweven met documentaire elementen. De auteur deed heel wat research om de juiste context te schetsen en blijkt een begenadigd verteller. Het verhaal vertoont overeenkomsten met The Quiet American (1955) van Graham Greene. AG (Norwich, England 5/7/1938).
€ 7.5

BUY