Search our collection of 12.066 BOOKS

Author
Title
Publisher
Keywords
Booknr

Search our 2.818 News Items

INDEX AUTHORS


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We found 1 books

We found 0 news item(s)

HAMSUN Knut [ps Knut Pedersen]
Onder herfststerren: Onder herfststerren (vertaling van Under Høststjærnen (1906)/ Con Sordino (vertaling van En Vandrer spiller med Sordin (1909)/ De laatste vreugde (vertaling van Den siste Glæde (1912)(zwerverstrilogie)
Hardcover, in-8, 616 pp. Knut Hamsun (Vågå (Oppland), 4 augustus 1859 – Nørholm bij Grimstad, 19 februari 1952), pseudoniem van Knud Pedersen, was een Noors romancier en winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur in 1920.
Zijn invloed van zijn vroege werken op de literatuur was groot (stream of consciousness). Opvallend is zijn sobere stijl met weglating van (overbodige) versierselen. Overigens haat hij de verwaandheid van opgeklommen nullen.
Hamsun had een complexe persoonlijkheid en raakte tijdens WO II verstrikt in de culturele collaboratie. Zijn biografen hadden het er moeilijk mee. Wellicht dacht Hamsun - zoals velen - dat het beter was zich aan te passen aan de overwinnaars. Je hebt natuurlijk brute pech als dat later de verliezers blijken te zijn.
Noot LT: De Brusselse uitgeverij 'De Lage Landen' gaf tijdens WO II meerdere van Hamsuns werken uit. Maar - opvallend - ook 'De druiven der Gramschap' van John Steinbeck werd door deze uitgeverij op de markt gebracht.
€ 10.0

BUY