Search our collection of 12.006 BOOKS

Author
Title
Publisher
Keywords
Booknr

Search our 2.773 News Items

INDEX AUTHORS


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We found 0 books

We found 4 news item(s)

News
Koppeling vluchtelingencrisis aan EU-lidmaatschap Turkije
Edited: 201511300015

Een Europese top in Brussel heeft zondag ingestemd met een hulp van 3 miljard euro aan Turkije om de vluchtelingencrisis in te dijken. Verder wordt de gesprekken over de toetreding van Turkije tot de EU geheractiveerd.
Commentaar:
Indien mocht blijken dat Turkije wapens levert aan ISIS dan is dit een merkwaardige en verontrustende ontwikkeling. De EU zou dan immers zelf de terroristische aanslagen financieren, weliswaar op indirecte wijze. Uitgerekend op dit moment zijn er aanwijzingen - uitgebracht door de Turkse oppositiekrant Cumhuriyet - dat de wapenleveringen aan het zogenaamde 'gemodereerde Syrische verzet' (o.a. aan de Turkmen) moeiteloos doorgesluisd worden naar ISIS/DAESH. Dat zou gebeuren met medeweten van de Turkse geheime dienst (Millî İstihbarat Teşkilâtı of afgekort MİT).
De toetreding van Turkije wordt overwogen en dichterbij gebracht niettegenstaande ernstige schendingen van de persvrijheid en andere mensenrechten door de regering van president Erdogan.
De vriendelijke bejegening van Turkije, kort na het neerschieten van een Russische jager, brengt de EU op ramkoers met Poetin.
Ook nog dit: op televisiebeelden was duidelijk te zien dat Jean-Claude Juncker dronken verscheen op de vergadering. Het drankprobleem van Juncker is een toegedekt geheim in Brussel maar de camera's van tientallen televisiestations lopen natuurlijk wel.


EU
LuxLeaks en tax rulings. Jean-Claude Juncker - van 1995 tot 2013 premier van het G.H. Luxemburg: 'Mijn geheugen liet mij in de steek.'
Edited: 201510021112
Elke advocaat zal volgende strategie aan zijn cliënt adviseren:
1) Je ontkent alles;
2) Als dat niet lukt zeg je dat je het niet meer weet.
Ondertussen zijn er dan jaren verstreken en is de zaak afgekoeld en is het geen voorpaginanieuws meer.
The Guardian 20141118
Jean-Claude Juncker faces censure vote over Luxembourg tax schemesEureopean Union chief’s actions as prime minister of Luxembourg attacked over alleged role in creation of tax haven
Edited: 201411190129
But what about the 22 countries who have ruling committees?
Jean-Claude Juncker
LuxLeaks? 22 van de 28 lidstaten EU hebben belastingakkoorden met multinationals
Edited: 201411131143