Search our collection of 11.998 BOOKS

Author
Title
Publisher
Keywords
Booknr

Search our 2.764 News Items

INDEX AUTHORS


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We found 3 books

We found 0 news item(s)

KERCKHAERT Noël
400 jaar Ooidonk [kasteel van Ooidonk]
Hardcover, stofwikkel, 4to, 142 pp. Geïllustreerde schutbladen, illustraties in kleur, plans, bibliografie, lijst der intekenaars. Geschiedenis van dit kasteel te Bachte-Maria-Leerne (nabij Deinze in Oost-Vlaanderen). Postume uitgave want Kerckhaert (°26/12/1925) overleed op 10/11/1994. Het kasteel, opgetrokken in 16de eeuwse Vlaams-Spaanse renaissancestijl, behoorde toe aan de volgende families: de Montmorency, della Faille (vanaf 1592), du Bois de Nevele, t'Kint de Roodenbeke. Deels gebaseerd op archiefonderzoek (familiearchief della Faille, Nijvel; familiearchief t'Kint de Roodenbeke, Ooidonk, Deinze; Rijksarchief Gent; Stadsarchief Gent) waarin ook de geschiedenis van de streek (heerlijkheid Nevele) werd verwerkt. Interessant is de manier waarop Maarten della Faille het goed in handen kreeg: door het gericht inkopen van schuldvorderingen. Dat blijft tot op vandaag een manier om een verzwakte tegenstander klein te krijgen.
€ 40.0

BUY

KERCKHAERT Noël
Oude Oostvlaamse huisnamen, delen I t.e.m. IV (Alfabetisch repertorium van namen van huizen, hoeven, herbergen en molens in Oost-Vlaanderen onder het Ancien Regime)
Pb, in-8, 190+183+246+208 pp.
€ 40.0

BUY

KERCKHAERT Noël, VAN DORPE Frantz, e.a.
De stad Sint-Niklaas. Een doorbraak van historie naar toekomst.
Hardcover, linnen met omslag, 4to, viii + 403 + 5 pp., illustraties, kaarten. Gesigneerd door de burgemeester en schepenen. Exemplaar aangeboden aan Cor Ria Leeman, laureaat Grote Prijs van het Jeugdboek van de Stad Sint-Niklaas 1978. Verschenen t.g.v. het 750-jarig bestaan van de stad. Met bijdragen van o.a. V. Dubois, Et. de Cuyper, R. van der Linden, D. de Moor, G. Quakelbeen. De bijdrage van André van Landegem bevat een groot aantal biografieën van bekende inwoners van Sint-Niklaas. (pp. 297-400) Ook de lijst van Burgemeesters en Dekens.
€ 25.0

BUY