Search our collection of 11.065 BOOKS

Author
Title
Publisher
Keywords
Booknr

Search our 3.491 News Items

INDEX AUTHORS


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We found 0 books

We found 9 news item(s)

LFI
LUTTE CONTRE LE RACISME ET L’ANTISÉMITISME - Conférence de presse - instrumentalisation politique de la lutte contre l'antisémitisme
Edited: 201902191761
Conférence de presse de Jean-Luc Mélenchon et des députés de la France insoumise le 19 février 2019 à l'Assemblée nationale. Le président du groupe « La France insoumise » a dénoncé les actes antisémites commis, notamment contre M. Finkielkraut. Il a expliqué que la lutte contre l'antisémitisme et le racisme était au fondement de l'engagement humaniste des insoumis et qu'il était « impossible d'être raciste et membre de la France insoumise ». Jean-Luc Mélenchon a également dénoncé l'instrumentalisation politique de la lutte contre l'antisémitisme faite par la République en Marche pour s'en prendre aux insoumis et aux Gilets jaunes. Il a affirmé que le mouvement des gilets jaunes n'était ni raciste, ni antisémite, ni homophobe et qu'il fallait en chasser les éléments qui s'appropriaient la lutte sociale portée par ce mouvement pour tenir des propos indignes. Jean-Luc Mélenchon a également appelé à participer le 16 mars aux mobilisations pour la justice sociale et pour la sauvegarde du climat.
zie onze analyse van het incident Finkielkraut
LT
Frankrijk houdt adem in voor betoging van gele hesjes in Parijs en elders
Edited: 201812071305
Jean-Luc Mélenchon spreekt van 'une révolution citoyenne'.
De beperkte reeks eisen van de gele hesjes is blijkbaar geplukt uit het coherente programma van LFI (La France Insoumise).
De woede van de Fransen zit diep en verspreidt zich razendsnel over brede lagen van de bevolking: jongeren, spoorwegarbeiders, ambulanciers, verplegers, ... De klassieke recepten van de politieke klasse werken niet meer omdat de communicatie totaal zoek is, omdat er geen gesprekspartner is.
De toegeving van de regering om de 'surtaxes' op brandstoffen te schrappen uit de begroting 2019 komt te laat en waarschijnlijk brandt Parijs morgen. Dat het chique centrum van Parijs wordt geviseerd is geen toeval en heeft een symbolische betekenis.
Het wordt bang afwachten of de vakbonden (CGT e.a.) de beweging kunnen kanaliseren. Is dat niet het geval dan wordt het heel moeilijk voor de regering en voor de arrogante neo-liberale president Macron. Natuurlijk valt de kop van de regering dan eerst. De vervanging van Philippe wordt volgende week verwacht.
Immers, zonder het volk regeren is moeilijk, tegen het volk regeren is politieke zelfmoord.
De kern van de zaak: onrechtvaardige belastingen, een historische constante bij het uitbreken van volksopstanden.


Libé 20181108
Sarah Soilihi : «Je quitte La France Insoumise qui, malheureusement, se replie sur elle-même»
Edited: 201811081343
nws
Huiszoekingen bij La France Insoumise en zelfs in privé-woonst voorzitter Jean-Luc Mélenchon
Edited: 201810160700
Het ruikt naar een afrekening maar Macron en zijn regering beroepen zich op de scheiding der machten. Mélenchon houdt het op intimidatie.
Wat er ook van zij, de politieke sfeer in Frankrijk bereikt een kookpunt.
Frankrijk: 150.000 handtekeningen onder een petitie die een Deontologische Raad voor Journalisme vraagt
Edited: 201712151022
De petitie is een initiatief van La France Insoumise van Jean-Luc Mélenchon.
La France Insoumise
Paris: marche du 23 septembre contre le coup d'État social
Edited: 201709231400


Le samedi 23 septembre 2017, 150 000 personnes se sont rassemblées place de la République pour s'opposer au coup d'État social d'Emmanuel Macron. Jean-Luc Mélenchon a expliqué que la bataille contre les ordonnances de Macron ne faisait que commencer et a appelé la jeunesse à se mobiliser. Il a lancé un appel aux organisations syndicales pour qu'elles prennent la tête d'une ample mobilisation à laquelle les insoumis apporteront leur appui.

In het Nieuws van de VRT geen woord hierover !
Jean-Luc Mélenchon à Marseille: 'Plus de blabla, mais du combat !'
Edited: 201708271106
En op zaterdag 23 september organiseert La France Insoumise een grote optocht in Parijs tegen de sociale afbraak.
LT
Macron en Le Pen in tweede ronde voor presidentsverkiezingen
Edited: 201704232001source: Ministère de l'Intérieur


Onze vroege pronostiek van 5 februari is uitgekomen. Zie ons bericht

De parlementsverkiezingen van 11 en 18 juni 2017 zullen duidelijk maken in hoeverre het politieke landschap van Frankrijk is hertekend.
In ieder geval is het klaar dat Frankrijk nu ook een centrumpartij (of liever een centrumBEWEGING) kent, 'En Marche'. Niet toevallig zitten de initialen van Emmanuel Macron erin. De aanduiding van een premier én de samenstelling van de nieuwe regering zijn evenementen van cruciaal belang om tot een gefundeerde evaluatie te komen.
Het uiteenspatten van de Parti Socialiste is een kwestie van weken. Aan de rechterzijde is de rol van Fillon uitgespeeld en moeten Les Républicains op zoek naar nieuwe, jongere kopstukken zonder boter op het hoofd. Bij die keuze lijkt het gespin van Sarkozy door een meerderheid te worden afgewezen.
Met een opvallend resultaat (19,58%) trekt Jean-Luc Mélenchon (La France Insoumise) een wissel op de toekomst en het is niet uitgesloten dat hij in 2022 de tweede ronde haalt. Hij zal dan 71 zijn. Zijn analyse van de socio-economische toestand van Frankrijk wordt door vriend en vijand gedeeld, zijn gedurfde oplossingen vinden minder gehoor. Hij is een gevreesd 'debater' en een uitzonderlijk spreker. In zijn manier van doen ontdek je trekjes van Coluche maar hij maakt foutloos de overgang van spot naar ernst; dan wordt hij Gabin. Vaak in verontwaardiging en uitstekend gedocumenteerd.
Als de nieuwe president er niet in slaagt binnen het jaar resultaten te boeken die opnieuw hoop brengen bij de Fransen, dan is de tijd rijp om de oplossingen van Mélenchon uit te proberen.

Programme Mélenchon 2017
FRance 3
Jean-Luc Mélenchon: documentaire
Edited: 201701302040
Lundi 30 janvier, était diffusé sur France 3 le documentaire «Jean-Luc Mélenchon, l'homme qui avançait à contre courant», réalisé par Gérard Miller et Anaïs Feuillette. Ils ont pu suivre Jean-Luc Mélenchon pendant plusieurs mois de campagne (dès juin 2016) pour faire ce portrait du candidat de la France insoumise. Ils montrent comment dans cette campagne, Jean-Luc Mélenchon mène sa stratégie politique pour fédérer le peuple autour de «L'Avenir en commun», programme de la France insoumise.