Search our collection of 11.939 BOOKS

Author
Title
Publisher
Keywords
Booknr

Search our 2.985 News Items

INDEX AUTHORS


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We found 0 books

We found 3 news item(s)

TESSENS Lucas
Antwerpen: Groenen missen kans om op ecologische koers van de stad te wegen
Edited: 201810181302
De partij is blijkbaar belangrijker dan de gezondheid van de burgers.
De Groenen schijnen niet te beseffen dat hen de wind uit de zeilen wordt gehaald als andere partijen een groene wind laten waaien en realisaties in het veld zetten (LEZ, overkapping Ring).
Het is tijd om de ego's opzij te zetten.
Noot over de Ring: wat steevast de Ring wordt genoemd is eigenlijk een autostrade dwars door de stad. Wij pleiten al jaren voor een verplicht gebruik van de Liefkenshoektunnel. Evidente oplossingen botsen op hogere financiële belangen. Taboe-onderwerp?
De Standaard van 20140513
Positieve reacties op tolvrije Liefkenshoektunnel
Edited: 201405160045
Het project om de Antwerpse Liefkenshoektunnel tolvrij te maken tijdens de spits valt in goede aarde. De filelast is gevoelig verminderd en organisaties als VAB vragen een verlenging van het experiment.

Sinds vorige week maandag en nog tot 20 juni is de Liefkenshoektunnel tolvrij tijdens de spits, om de gevolgen van de werken op de E34 richting Antwerpen op te vangen. Vorig jaar waren er werkzaamheden op dezelfde plaats met lange files tot gevolg.

De files op de E34, de E313 en de Ring richting Gent zijn een stuk afgenomen sinds de maatregel werd ingevoerd, is te horen bij Touring Mobilis, dat informatie over het verkeer verzamelt. Vandaag stond er zelfs bijna geen file op E34 en E313.

De mobiliteitsorganisaties reageren tevreden. ‘De Ring wordt ontlast en het verkeer gaat een stuk vlotter’, zegt Danny Smagghe van Touring. ‘Er is nog geen chaos geweest rond Antwerpen sinds het begin van de werken, dat was vorig jaar wel eens anders, stelt Maarten Matienko van VAB.

De organisatie vraagt om het experiment voort te zetten bij de werken op de E17 in juni. ‘Het duurt immers drie maanden voor iemand zijn reisweg structureel aanpast’, aldus Matienko.

De Vlaamse regering baseerde zich totnogtoe op studies, zoals die van het Vlaams Verkeerscentrum, die uitwezen dat het effect van een tolvrije tunnel minimaal zou zijn op de verkeersdrukte in Antwerpen. Het huidige project is dan ook slechts een experiment.
Liefkenshoektunnel
Evolutie tarieven - pdf
Edited: 201405150025