Search our collection of 12.066 BOOKS

Author
Title
Publisher
Keywords
Booknr

Search our 2.818 News Items

INDEX AUTHORS


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We found 3 books

We found 0 news item(s)

BUYENS Frans, DE HAES Leo, HOGENKAMP Bert, MEYNEN Alain
Vechten voor onze rechten. 60-61 De staking tegen de Eenheidswet.
Wrappers, ill, 119 pp. Fotoboek en getuigenissen van Joz Wijninckx, Louis Melis, over het begin van de staking bij Cockerill-Ougrée, Eduard Schulpen, Frans Christiaenssens, Albert De Bruyne, over de betoging van 6 januari 1961 te Luik, Ernest Mandel, Jacques Yerna, Georges Debunne. De film van Frans Buyens - tevens een eerbetoon aan cineast Joris Ivens - legt een uitdrukkelijke link tussen het failliet van de Belgische koloniale politiek (Congo) en de (gezochte?) troebelen in de binnenlandse politieke economie. Bevat de integrale filmtekst.
€ 10.0

BUY

WITTE Els, CRAEYBECKX Jan, MEYNEN Alain
Politieke geschiedenis van België. Van 1830 tot heden
6de herziene uitgave. Pb, 478 pp. Bibl. en personenregister.
Commentaar LT:
1) Bibliografische noten worden niet ingevoegd, wat toch merkwaardig mag worden genoemd. Moeten we hier spreken van academische arrogantie of van gemakzucht? U moet als lezer maar voor waar aannemen wat we hier neerpennen. Zo'n praktijk vergemakkelijkt natuurlijk de intellectuele diefstal. De becommentarieerde bibliografie (in fine) doet niets af aan deze kritiek.
2) De oprichting van VTM wordt ondermaats gebracht en zeker onvoldoende belicht vanuit politieke hoek, terwijl dit jarenlang op de politieke agenda stond. Is dit onbekend terrein of wordt dit overgelaten aan collega Els De Bens?
3) De opgang van Guy Verhofstadt wordt niet gekaderd in de door media 'gemaakte' politici (in dit geval Knack en Sus Verleyen).
4) Wanneer er gesproken wordt over 'affaires' dan worden die van CVP, SP en PS wél genoemd, die van PVV/VLD niet.
5) Om deze redenen kan dit boek bezwaarlijk een standaardwerk worden genoemd. Anderzijds is het wel een interessant voorbeeld van de verstrengeling van het academische en het neoliberale politieke milieu.

€ 30.0

BUY

The covers of the following books are not yet photographed

MEYNEN, De jaren van Dehaene [stripverhaal], Antwerpen , Icarus, 1999.