Search our collection of 12.063 BOOKS

Author
Title
Publisher
Keywords
Booknr

Search our 2.824 News Items

INDEX AUTHORS


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We found 10 books

We found 0 news item(s)

PACKARD Vance
Wanstaltig rijk. Hoeveel is te veel?
paperback 319 pp. Over miljonairs in de USA. Met naamregister.
€ 15.0

BUY

PACKARD Vance
De Statuszoekers (vert. van The Status Seekers - 1959)
Hardcover, stofwikkel, in-8, 249 pp.
Wat na zovele jaren opvalt is dat Packard (1914-1996) heel raak de maatschappelijke evolutie beschreef en zelfs kon voorspellen. Hij doorzag de leugens van een gemanipuleerde wereld, het futiele van 'verwachte' gedragingen en (consumptie-)patronen. In de Statuszoekers doorprikt hij al op de eerste bladzijden een mythe: de USA was geen klassenloze maatschappij aan het worden, integendeel.
Bepaalde passages (bvb. over sexualiteit en trouwen) zijn hilarisch, ook al zijn ze gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Grapjassen zouden hieruit kunnen besluiten dat de mens een lachwekkend wezen is. Wat niet eens zo gek is ...
Over verkiezingen: "Rockefeller (...) wrong zich in vreemde bochten en hij probeerde zich op een bijna schandalige manier los te maken van zijn republikeinse etiket en van de nationale politiek en de leiders van zijn partij. In sommige van zijn advertenties werd zelfs niet vermeld dat hij toevallig de kandidaat van de republikeinse partij was. Hij deed gewoon mee als Nelson Rockefeller." (163) Het is niet uitgesloten dat het campagne-team van Donald TRUMP deze passage ter harte heeft genomen.
€ 10.0

BUY

PACKARD Vance
De piramidebeklimmers (vert. van The Pyramid Climbers - 1962)
Hardcover, stofwikkel, in-8, 294 pp. Op het vlak van de selectie van topmensen in bedrijven, banken en multinationals lijkt er weinig veranderd. Packard stelde reeds volgende euvels vast bij de top: verruwing, knoeierijen, verlies van menselijke rechten en waardigheid, verstikking van persoonlijk initiatief, een gevaarlijk isolement. Beschrijvend en profetisch.
€ 10.0

BUY