Search our collection of 12.066 BOOKS

Author
Title
Publisher
Keywords
Booknr

Search our 2.818 News Items

INDEX AUTHORS


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We found 13 books

We found 0 news item(s)

DE ROOVER Peter (hoofdredacteur), RUYS Manu (columnist)
PUNT: weekblad voor feiten, duiding en debat, 1ste jaargang, nr 1, 6 februari 2002
Magazineformaat, 66 pp. , prijs per nr 2,50 EUR. Guy Verhofstadt op de cover. Bevat artikel over de Ijzeren Rijn (sc). Algemeen directeur = Dirk Melkebeek
€ 10.0

BUY

RUYS Manu
Waarom Lumumba moest sterven.
Wrappers, 136 pp. Noot LT: in dit boek betwijfelt Ruys het nut v/e parlementaire onderzoekscommissie naar de moord op Lumumba. Een aandachtig lezer merkt dat het boek - in zijn verhullende functie - meer onthult over de figuur van Ruys zelf. Zo elimineert hij de economische belangen die aan de basis v/d secessie van Katanga lagen, bijna totaal. Op die manier wordt de vervlechting van geld, politiek, militaire macht en moord achter een mistgordijn verborgen. Door het (gewild?) ontbreken van een zakenregister merkt men niet onmiddellijk dat de namen van bedrijven, zoals de UM, de UMHK, de Société Générale slechts één of twee keer voorkomen. Om die reden is het boek zeker lezenswaardig ... omdat het iets NIET vertelt, omdat het NIET doorstoot tot de ware, diepere redenen voor de moord op Lumumba. Een parlementaire onderzoekscommissie is een onvoorspelbaar instrument dat - voor het overgrote deel in het openbaar - voor ongewenste onthullingen kan zorgen. Men denke aan de Dutroux-commissie, waarbij de sérieux van de gehele magistratuur op een hellend vlak kwam te staan. Live nog wel!
€ 10.0

BUY

RUYS Manu
Achter de maskerade. Over macht, schijnmacht en onmacht.
Softcover, pb, 8vo, 224 pp.

Manu Ruys (1924-2017)
€ 10.0

BUY

RUYS Manu
Achter de maskerade. Over macht, schijnmacht en onmacht.
Softcover, pb, 8vo, 224 pp.
€ 10.0

BUY

RUYS Manu
Vijfentwintig jaar Kongo-Zaïre.
Softcover, pb, 8vo, 88 pp, bibliografie
€ 10.0

BUY

RUYS Manu
Waarnemer in de stroomversnelling. Standpunten en getuigenissen samengelezen door Pol Van Den Driessche.
Paperback 176 pp. Noot LT: jammer dat geen enkel van de 203 citaten werd gedateerd; daardoor een pamflet en een gemiste kans.
€ 10.0

BUY