Search our collection of 11.998 BOOKS

Author
Title
Publisher
Keywords
Booknr

Search our 2.764 News Items

INDEX AUTHORS


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We found 5 books

We found 0 news item(s)

SCHAMA Simon
Patriotten en bevrijders. Revolutie in de Noordelijke Nederlanden, 1780-1813 (vert. van Patriots and liberators - 1977)
Uit het Engels vertaald door Ger Groot. Hardcover, stofwikkel, gebonden, In-8, 859 pp., kaarten. Bibliografie. Index/Register. Schama doceert aan Harvard en geldt als een specialist van de Nederlandse geschiedenis. De Engelse versie verscheen voor het eerst in 1977. Volgens Schama hebben (veelal orangistische) historici de patriotten van de Bataafse periode niet altijd eerlijk behandeld: zij hebben deze Nederlandse revolutionairen veelal afgeschilderd als door het buitenland gemanipuleerde marionetten. Schama corrigeert dit beeld op fenomenale wijze. Hij toont aan dat de woelingen in de Noordelijke Nederlanden grotendeels losstonden van de revoluties in Frankrijk en Amerika. In Vrij Nederland schreef Koen Koch: "Schama heeft een nieuw begin gemaakt met de Nederlandse geschiedschrijving."
Men doet er goed aan de officiële benaming van de Noordelijke Nederlanden te noteren:
tot 1795: De Republiek der Verenigde Nederlanden
1795-1805: De Bataafse Republiek
1805-1806: Het Bataafse Gemenebest
1806-1810: Het Koninkrijk Holland
1810-1813: Departementen van het Franse Keizerrijk
1814-1830: Het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden
€ 15.0

BUY

SCHAMA Simon
Overvloed en onbehagen. De Nederlandse cultuur in de Gouden Eeuw. (vertaling van The Embarrassment of Riches)
Derde druk. Pb, 8vo, 682 pp., illustraties in ZW, bibliografie en register. Klassieker. Een sleutel tot de collectieve persoonlijkheid van de Nederlanders in de 17de eeuw. Over huisvrouwen en hoeren. Over kinderen, het huwelijk, de geldzucht en het onreine geweten. Over grote en kleine dingen waarover andere historici niet spreken. Aanrader.
€ 17.0

BUY

SCHAMA Simon
Overvloed en onbehagen. De Nederlandse cultuur in de Gouden Eeuw. (vertaling van The Embarrassment of Riches)
1ste druk. Luxe-editie. Hardcover, 8vo, 682 pp., illustraties in ZW en kleur, bibliografie en register. Een sleutel tot de collectieve persoonlijkheid van de Nederlanders in de 17de eeuw. Over huisvrouwen en hoeren. Over kinderen, het huwelijk, de geldzucht en het onreine geweten. Over grote en kleine dingen waarover andere historici niet spreken. Aanbevolen klassieker !
€ 15.0

BUY