Search our collection of 12.063 BOOKS

Author
Title
Publisher
Keywords
Booknr

Search our 2.824 News Items

INDEX AUTHORS


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

We found 0 books

We found 2 news item(s)

Telecompaper
Bijna 4 miljoen vaste internetverbindingen in Belgie
Edited: 201509050935
vrijdag 4 september 2015 | 09:02 CET | Nieuws
België telde aan het einde van het tweede kwartaal van dit jaar ruim 3,972 miljoen vaste internetverbindingen. Dat blijkt uit onderzoek van de branchevereniging ISPA. Het aantal verbindingen is gestegen met 1,16 procent op kwartaalbasis, met een nettogroei van 45.728 aansluitingen.

Het aantal verbindingen op de consumentenmarkt groeide in het tweede kwartaal met 44.347 aansluitingen, naar ruim 3,587 miljoen. Dit is een stijging van 1,25 procent. Op de zakelijke markt groeide het aantal verbindingen met 1.381 naar ruim 385.000, een groei van 0,36 procent.

De cijfers van de ISPA zijn gebaseerd op de gegevens van Belnet, Brutélé (VOO), Coditel (Numericable), Colt, Cybernet, EDPnet, Evonet, Interoute, Base Company, Mac Telecom, Mobistar, Mobistar Enterprise Services, Perceval, Proximedia, Proximus, Scarlet, VOO, Telenet en Verizon.
Bloomberg / Reuters / Telecompaper / Dow Jones
Neemt Vodafone Liberty Global (en dus Telenet) over? Op weg naar Quad-play?
Edited: 201412020123


Vodafone onderzoekt de mogelijkheden rondom potentiële overnamekandidaten, waaronder kabelbedrijf Liberty Global. Dat schrijft Reuters op basis van gesprekken met niet nader genoemde bronnen. Een eventuele acquisitie van Liberty zou grote impact hebben op de telecommarkten in diverse Europese landen. Aan de basis ligt echter de situatie in het VK, zo weet Reuters. De overname van Virgin Media, onderdeel van Liberty Global, zou een antwoord zijn op de consolidatie in het VK.
BT Group onthulde in november dat het overnamegesprekken voert met de mobiele operators EE en met Telefonica-dochter O2. Ook Hutchison Whampoa, eigenaar van het mobiele merk 3 UK, zou zijn oog op deze twee operators hebben laten vallen.

Mocht Vodafone erin slagen Liberty Global over te nemen, dan wordt het tevens eigenaar van UPC in Nederland (dat op dit moment aan het fuseren is met Ziggo en onder die naam verder gaat) en van Telenet in België.

Volgens één van de bronnen van Reuters zou Vodafone al eerder dit jaar toenadering tot Liberty hebben gezocht, maar was het gat tussen vraag en aanbod te groot.

Vodafone en Liberty Global willen niet reageren.

Lees meer ...

Last update: 20141207