SCHOEMANS R.H.
De rubberjager
Pb 144 pp. Congoverhaal voor de jeugd waarin de gruweldaden in de Congostaat van Leopold II aan bod komen. Het voorwoord (pp. 5-9) geeft een historische schets. Eerder schreef Schoemans 'Bokkerijders'. Verscheen 2 jaar na 'Rood rubber' van Vangroenweghe en 14 jaar na het boek van Claus over Leopold II. De auteur hanteert de techniek van de trance om het verleden op te roepen in de geest van een kind.

Bio: Roger Henri Schoemans (Kortenbos (Sint-Truiden), 14 juli 1942) is een Belgisch Nederlandstalig journalist en auteur. Schoemans was van 1963 tot 1968 reporter bij Zondagmorgen. In 1968 werd hij eindredacteur van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vervolgens werd hij aangesteld als hoofdredacteur van deze kranten. Zijn evenknie bij De Standaard werd Mark Deweerdt, terwijl Lode Bostoen werd aangesteld als algemeen hoofdredacteur van de krantengroep.[1] Schoemans oefende deze functie uit tot hij in juli 1994 werd ontslagen.[2]

Vervolgens werkte hij als consultant voor diverse bladen. Hij is schrijver van een groot aantal jeugdromans en van thrillers voor een volwassen publiek. Zijn jeugdboeken werden meermaals bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury.

Schoemans is getrouwd en heeft twee kinderen.

€ 15.0

Bestel