BAEYENS Walter
Crapule deluxe. Hoe een machtige elite de wereld regeert.
Pb met flappen, grote in-8, 559 pp., illustraties, facsimile van documenten, bibliografie.
Van de backcover:
Wanneer een Belgische luchtmachtofficier in 1981 betrokken wordt bij geheime leveringen van afgedankt militair materieel aan Israël, raakt hij verstrikt in een wereldwijd raderwerk van intriges en corruptie. De wapens worden door de Israëli doorverkocht aan Iran, op dat ogenblik in oorlog met Irak. Pas achteraf blijkt dat hij hierdoor meegespeeld heeft in de aanloop naar de Iran-Contra-affaire.

Crapule de luxe onthult in een adembenemend tempo de verhalen die de politieke en militaire wereld liefst verborgen houdt. Het stelt de officiële versie van onze recente geschiedenis in vraag, en bestempelt die als een fabricatie die ons door de Amerikaanse machine sedert 1945 wordt ingelepeld. Het boek is een aanklacht tegen een nietsontziend kapitalisme, waarbij een machtige elite van nauwelijks één procent de touwtjes in handen houdt. Zij beheersen de valutamarkten, de olie- en wapenhandel, het nucleair materiaal. Zij controleren ongestoord de criminele wereldhandel van drugs, goud, diamanten, vastgoed en waardepapieren.

Crapule de luxe is een roetsjbaan door onze recente geschiedenis, waarbij niets is wat het lijkt. Partners-in-crime zijn:
- De Federal Reserve, Wall Street en de grote banken (Rotschild, JP Morgan, Lazard Frères, Warburg, Goldman Sachs, Union Bank of Switzerland...)
- De machtigste families (Rockefeller, Ford, Thyssen, de Bush-clan, Marcos, Mobutu, De Beers, Oppenheimer...)
- De grootste multinationals (Standard Oil, IG Farben, Volkswagen, Siemens, Lockheed, Halliburton, ITT, Westinghouse)
- De geheime diensten (CIA, KGB, Stasi, Mossad...)
- Politieke partijen en regeringen
- Het Vaticaan, Opus Dei en de Orde van de Ridders van Malta...
- De maffia, Santa Maffia en de rode Maffiya
- De joodse belangengroepen

Book not available